Dierentuinen Nederland

Dierentuinen

Top 5

Nederland kent een grote verzameling met zowel grote als kleine dierentuinen. Sommige laten alles zien, andere zijn meer thema gericht. Maar wat zijn nou de mooiste dierentuinen? Welke moet je echt gezien hebben?

Lees het hieronder in de top 5. Hou wel in gedachten dat een top 5 persoonlijk is.

Burgers Zoo

Op de eerste plaats staat voor mij Burgers Zoo. Deze dierentuin is mooi aangekleed met zijn ecodisplays. Ze bootsen perfect de leefomgeving van de dieren na.

Blijdorp

Wat Blijdorp in mijn ogen vooral uniek maakt is zijn Oceanium. Je moet er gewoon een keer doorheen lopen om te weten hoe het is om tussen de vissen te wandelen.

Safaripark Beekse Bergen

Op nummer drie Safaripark Beekse Bergen. In dit bijzondere park kun je op verschillende manieren op Safari. Je kunt met de auto door het park, je kunt wandelen, met de bus, met de boot en natuurlijk kun je dit ook combineren.

Gaiazoo

Deze dierentuin is een van de mooiste van Nederland, vanwege zijn aankleding. Je kunt de verschillende dieren goed zien.

Apenheul

Op nummer vijf Apenheul. Zoals de naam al doet raden is deze dierentuin in het thema van de apen. Op sommige delen van de park kun je zelfs tussen de apen lopen.