Dierentuinen Nederland

Dolfinarium

Het Dolfinarium werd in 1955 opgericht door Frits den Herder. In 1965 werd het park opengesteld voor publiek. Het DOlfinarium is sinds 2001 onderdeel van het Franse moederbedrijf Compagnie des Alpes

Van Europa is het Dolfinarium het grootste zeezoogdierenpark. Behalve een attractiepark waar show met zeedieren gegeven wordt, is het Dolfinarium ook een opvangcentrum voor zeedieren.

Zo is de orka Morgan 23 juni 2010 opgevangen in het park nadat ze was gered uit de waddenzee. Het komt maar zelden voor dat er op die locatie een orka gevonden wordt. Nadat ze weer voldoende op krachten is gekomen is ze op 29 november 2011 verhuisd naar Loro Parque.

Shows

In dit park worden verschillende shows gegeven met de dolfijnen, zeehonden, walrussen en andere bewoners.
show dolfinarium
Aqaubella – een nieuwe show met dolfijnen
Spetter en het magische avontuur
Voorstelling met Dolfijnen
De Piratenbende
Voorstelling met zeeleeuwen
Hobbeldebobbelshow
Onze Kleine Dolfijn?
Sterk Werk
(H)aaibaaishow
Snor(rrr) show

Ontmoet de dolfijnen

Het is ook mogelijk om de dolfijnen te ontmoeten of een kijkje achter de schermen te nemen. Het Dolfinarium biedt verschillende arrangementen, zoals dichter bij Dolfijnen, ontmoet een Dolfijn, therapie in de Odiezee, dromen bij Dolfijnen, kijkje achter de schermen, Sterrentraining.

Entree
Vol tarief € 28,50

Openingstijden
Het Dolfinarium is geopend van maart tot en met 28 oktober 2012. Het park gaat om 10.00 open en sluit om 17.00. In de maanden juli en augustus is het Dolfinarium open tot 18.00

adres
Dolfinarium
Strandboulevard Oost 1
3841 AB Harderwijk